Een Tempered Glass Screenprotector: is dat nou écht wat?

Een Tempered Glass Screenprotector: is dat nou écht wat?

Een Tempered Glass Screenprotector is gemaakt van écht gehard glas en biedt optimale bescherming. In theorie is het mooi, maar hoe werkt het in de praktijk?

Een Tempered Glass Screenprotector is niet zomaar een screenprotector. Een Tempered Glass Screenprotector is een screenprotector gemaakt van écht (gehard) glas. Een glazen screenprotector biedt betere bescherming dan een reguliere plastic screenprotector. Zo is een glazen screenprotector kras vrij en voorkom je vingerafdrukken op het touchscreen. In deze blog vergelijken we de glazen screenprotector met de reguliere plastic screenprotector.

Een dikte van 0.33 of 0.40mm

Het glas van een Tempered Glass Screenprotector krast niet en bij eventuele val schade is het waarschijnlijk dat de glazen screenprotector zal breken (en niet het display van tablet of telefoon). Tempered Glass Screenprotectors zijn verkrijgbaar in verschillende diktes. De meest gangbare dikte is 0.3mm. Niet heel dik dus, maar voldoende om het display optimaal te beschermen tegen vuil, stof, stoten en krassen. Met deze dikte is de screenprotector prima te gebruiken in combinatie met een telefoon hoesje of stylus pen. Een Tempered Glass Screenprotector beïnvloed niet de helderheid en de gevoeligheid van het touchscreen van je smartphone of tablet. Doordat de screenprotector van glas is gemaakt is deze wel dikker dan een plastic screenprotector. 

Case2goscreenprotector

Gehard Glas

Een Tempered Glass Screenprotector is gemaakt van gehard glas. Gehard glas is fysiek en thermisch sterker dan gewoon glas. Gehard glas werkt als een soort veiligheidsglas. Wanneer normaal glas breekt versplinterd dit in kleine scherpe scherven. Helaas kan gehard glas ook breken. Echter wanneer gehard glas breekt, versplintert dit in kleine korrelige stukjes.

9H hardheid

De hardheid van de Tempered Glass screenprotector wordt aangegeven met 9H. Dit bekend dat wanneer je met een potlood in een hoek van 45 graden op de glazen screenprotector drukt, er geen kras of beschadiging zichtbaar zal zijn op de screenprotector. Tevens is de glazen screenprotector hard genoeg om je telefoon te beschermen tegen bijvoorbeeld een sleutelbos in je broekzak. 

Glas of plastic?

Een Tempered Glass Screenprotector beschikt over een Nano-coating die er voor zorgt dat je minder vinger afdrukken op het scherm hebt. Daarnaast is een plastic screenprotector erg gevoelig voor lucht bubbels. Een Tempered Glass Screenprotector is bubbel vrij! Met een glazen screenprotector heb je hier geen last van mits je het scherm goed schoon maakt met een schermreiniger voordat je de screenprotector aanbrengt op je tablet of telefoon.


Aanbrengen van een screenprotector van glas

Het aanbrengen van een Tempered Glass Screenprotector is eenvoudig maar vereist wel de nodige concentratie. Controleer eerst over de afmeting van de Tempered Glass overeenkomt met de afmeting van het display van je tablet of telefoon. Tijdens het aanbrengen van de glazen screenprotector is het belangrijk dat het touch screen van je tablet of telefoon volledig stof- en vet vrij gemaakt wordt. Alle benodigde schoonmaakmiddelen worden standaard mee geleverd. (zie “In de verpakking) Wanneer het scherm eenmaal goed schoon is gemaakt is het opplakken van de screenprotector eenvoudig en snel geregeld (zie onderstaande schema).

Tempered Glass Screenprotector hergebruiken?

Het is mogelijk een glazen screenprotector te verwijderen en opnieuw te gebruiken wanneer er lucht bubbels ontstaan. Dit wordt echter niet aangeraden omdat de ervaring leert dat de glazen screenprotector eenvoudig breekt wanneer je deze optilt. Wil je het toch proberen dan kan deze video je daarbij helpen: ​

Een glazen screenprotector wordt geleverd met:

De glazen screenprotector wordt geleverd in een stevige verpakking waardoor schade tijdens transsport geminimaliseerd wordt. In de verpakking tref je een nat doekje, een droog microvezel doekje, een dust remover aan, om na het schoon- en droogmaken ook de kleinste stofdeeltjes nog van het scherm af te halen.

Tempered Glass Screenprotector kopen?

Om het display optimaal te beschermen is het belangrijk een Tempered Glass Screenprotector aan te schaffen die op maat is gemaakt voor jouw tablet of telefoon. Wij hebben een overzicht gemaakt van alle bekende merken en toestellen met de daarbij behorende glazen screen protectors. Selecteer het merk van je tablet of telefoon.

Maak jij gebruik van een screenprotector? Deel je ervaring:

Reacties

  1. D D

    Mijn extra glas is helemaal kapot ik tilde het op geen kras op het echte scherm moet ik het er nu af halen er zitten luchtbelverhalen

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
iDEAL Afterpay Bancontact Maestro Paypal Thuiswinkel Waarborg Trust Ecommerce Europe PostNL Trunkrs
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »