Menu
EUR

Kabels & Adapters

Wanneer je een nieuwe TV of blu-ray speler koopt wordt er in veel gevallen geen HDMI kabel meegeleverd. Met een HDMI kabel sluit je gemakkelijk al de HD apparaten aan op je TV of versterker.  

HDMI Kabel

De HDMI kabel wordt vaak gebruikt om extra apparatuur op de TV of versterker aan te sluiten. Vaak staat de blu-ray speler, de versterker, digitale TV kastje of spelcomputer dicht bij de TV. Het  wordt aangeraden de HDMI kabel zo kort mogelijk te houden. 1 a 2 meter is in veel gevallen genoeg op al je apparatuur mee aan te sluiten. Hoe korter de kabel hoe beter de kwaliteit van het beeld en geluid. HDMI 1.4 kabels zijn geschikt voor 3D weergave. Mocht je de HDMI kabel willen gebruiken om 3D content weer te geven, controleer dan van te voren of de kabel 1.4 ondersteuning biedt. 

Tablet aansluiten op tv

Het is ook mogelijk om je tablet aan te sluiten op TV. Met veel tablets is dit mogelijk. De tablet moet voorzien zijn van een Micro HDMI of Mini HDMI uitgang. Vervolgens kan deze HDMI kabel aangesloten worden op de tablet en op TV. De TV fungeert in dit geval als scherm om beeld en geluid af te spelen. Dit komt door de snelle signaal overdracht van de HDMI kabel. In sommige gevallen is het mogelijk om via je tablet 3D content op een 3D TV weer te geven. De HDMI kabel dient hiervoor te zijn voorzien van de toevoeging HDMI 1.4. HDMI kabels 1.4 zijn zeer geschikt voor 3D weergave.

Beschikt je tablet niet over een micro HDMI of mini HDMI aansluiting? Dan kun je wellicht je tablet via Micro USB je tablet aansluiten op tv. Dit kan doormiddel van een Micro USB naar HDMI kabel (MHL)

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Gratis verzending
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »