Hulp nodig? Bel 0511-794520

Tablet aansluiten op HD TV

Een tablet aansluiten op een HD TV kan op verschillende manieren. Zo is het mogelijk om films, muziek, foto's op je HD TV weer te geven. Beschikt jouw tablet over een micro USB, micro HDMI of Mini HDMI? Sluit je tablet aan op TV, wijzig een aantal instellingen en je bent klaar om TV te kijken via je tablet. Zo is het mogelijk om uitzending gemist of Netflix via je tablet op TV te kijken.

HDMI aansluiting

Je kan op verschillende manieren je tablet verbinden met je TV. Dit kan zowel draadloos als met HDMI. HDMI is de meest voor de hand liggend en zorgt voor de betere beeld en geluidskwaliteit doordat HDMI een hogere signaaloverdracht heeft. Sommige tablets hebben zelfs de mogelijkheid om 3D content weer te geven. Veel tablets beschikken over een Micro HDMI of Mini HDMI aansluiting, waardoor deze aansluiting de meest voor de hand liggende is.

MHL

Een andere techniek om je tablet op tv aan te sluiten is MHL. MHL werkt via de microUSB poort die standaard in de meeste tablets zit. De microUSB poort zorgt er voor dat de content snel en in hoge kwaliteit kunt weergeven op TV. Doordat er gebruik wordt gemaakt van de standaard microUSB aansluiting is dit de goedkoopste oplossing. Je tablet dient hiervoor wel over een MHL gecertificeerde USB poort te beschikken. Met een microUSB naar HDMI kabel kan de content in 1080P resolutie op je TV worden weergegeven.

Instellingen tablet

Om je Android tablet aan te sluiten op TV dien je van te voren een aantal instellingen te wijzigen. Zo laat je de tablet weten dat het beeld en geluid via de HDMI naar de TV moet worden verzonden. Ga naar "Instellingen" en vervolgens naar "Weergave". Klik de HDMI optie aan en stel de resolutie in op basis van de TV. HD-Ready (720P) of Full-HD (1080P). Wil je het geluid van de tablet over de speakers van de TV horen? Ga dan naar de instelling "Geluid" Bij geluidsinstellingen algemeen heb je de optie "HDMI switch" zet deze optie aan en je hebt het geluid van de tablet over de speakers van je TV.

Foto-tabel Lijst

Van laag naar hoog sorteren

11 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

Van laag naar hoog sorteren

11 artikel(en)