Powered by Smartsupp Stylus pen - Active en passive styluspennen - Blog - Case2go.nl
Menu
EUR
Stylus pen

Stylus pen

Door: Mirjam de Jong Reacties: 0

Alles wat je wilt weten over de stylus pen

De smartphone en tablet zijn niet meer weg te denken. Het voorziet ons van een heleboel gemakken. Maar wanneer het op bediening aankomt is het soms knap lastig om goed te klikken en te swipen. Gelukkig is er een oplossing voor dit ongemak, namelijk de stylus pen. In deze blog leggen we je uit wat een styluspen is en welke jij nodig hebt.

Wat is een stylus pen en wat kan je er mee?

Een stylus pen is een pen waarmee je makkelijk je touchscreen van je tablet of smartphone kan bedienen. Je gebruikt de stylus pen net als een gewone pen, alleen dan niet op papier maar op je touchscreen. Door de rubberen punt op de pen wordt schrijven en tekenen op je telefoon of tablet een stuk makkelijker.

Wat is het voordeel van een styluspen?

De styluspen heeft een aantal voordelen. Zo maakt de styluspen het het typen en swipen op de touchscreen van je smartphone of tablet een stuk makkelijker, blijft je scherm schoon en kan je optimaal dat ene leuke spelletje spelen. Maar het grootste voordeel blijft toch wel de nauwkeurigheid. Vooral met de actieve stylus pen kan je goed uit de voeten op het gebied van tekenen en schrijven. Door de drukgevoeligheid kun je dikke en dunne lijnen maken. Hierdoor is het bijna niet meer te onderscheiden van het ouderwetse pen en papier.

Wat is het verschil tussen een active en passive stylus pen

Je hebt 2 soorten stylus pennen: de active stylus pen en de passive stylus pen. Het verschil tussen deze 2 pennen is de nauwkeurigheid. 

Active stylus pennen    

De active stylus pen is de populairste en meest gebruikte stylus pen voor een tablet. De active styluspennen hebben een statische punt die meewerkt met het beeldscherm. Deze pennen zijn voorzien van een accu of batterij en zijn daarvoor kantel en druk gevoelig. De active styluspen is perfect voor bijvoorbeeld tekenen of schrijven op de tablet. Zie onderstaande voorbeelden van een active stylus pen.

Passive styluspen

De passive stylus pennen hebben een zacht kussentje waarmee het eigenlijk de vinger nabootst. Perfect voor het dagelijks gebruik van de tablet of telefoon. Vaak zijn deze pennen in combinatie met de inktpen. Zo kan je deze gebruiken om je touchscreen te bedienen, maar kan je er ook mee op papier schrijven. Zie onderstaande voorbeelden van een passieve stylus pen.

 

Wat is een goede stylus pen voor de iPad?

De keuze is reuze als het om stylus pennen gaat. Bij Case2go hebben wij een styluspen voor iedereen. Heb je bijvoorbeeld een iPad en ben je op zoek naar een pen die hiervoor geschikt is? Kies dan voor de actieve stylus pen van WIWU. Deze zogeheten Picasso pen is perfect voor als je veel tekent op je iPad en heeft een werktijd van maar liefst 10 uren. Mocht de batterij toch leeg zijn dan laad je deze binnen 30 minuten weer helemaal op. Deze universele stylus pen wordt geleverd met een micro USB oplaadkabel en een bijbehorende opbergcase.

Wat is palm rejection

Palm Rection is het vermogen van een apparaat zoals een tablet of telefoon om onderscheid te maken tussen een stylus pen, een vingertop, een handpalm of een pols. Hierdoor kan ongewenst contact effectief wordt "afgewezen". Hierdoor kan je optimaal gebruik maken van de stylus pen.


Heb jij een vraag over een stylus pen of wil je meer informatie over de stylus pen?
Neem dan contact op met onze klantenservice of stuur een email.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Gratis verzending
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »