Powered by Smartsupp Mobieltjesactie voor Stichting Opkikker - Case2go.nl
Menu
EUR
Mobieltjesactie voor Stichting Opkikker

Mobieltjesactie voor Stichting Opkikker

Door: Anne Veenstra Reacties: 0

Inzamelingsprogramma oude mobieltjes

Case2go doneert de opbrengst van de mobieltjesactie aan Stichting Opkikker. Stichting Opkikker ontvangt voor iedere telefoon een vergoeding! Dankzij deze inzamelingsactie heeft Stichting Opkikker afgelopen jaren al meer dan 600.000 mobiele telefoons ingezameld. De doelstelling voor 2021 is 100.000 telefoons! Help jij mee?

Waarom mobiele telefoons recyclen?

In mobiele telefoons wordt coltan gebruikt. Coltan is een grondstof voor bepaalde onderdelen van mobiele telefoons en laptops. Deze stof zorgt ervoor dat een apparaat niet oververhit raakt. De grondstof wordt gewonnen in het oosten van Kongo, het leefgebied van de Laaglandgorilla. Om aan de vraag naar coltan te kunnen voldoen, worden veel nieuwe coltanmijnen geopend en wegen aangelegd. Dit gaat ten koste van het regenwoud. De gorilla is hierdoor ernstig in de verdrukking gekomen. Door mobiele telefoons en laptops te recyclen vermindert de vraag naar coltan. Zelfs als de telefoon niet meer te repareren is, kun je deze nog recyclen! Ook een mobiele telefoon die helemaal kapot is bevat nog onderdelen en grondstoffen die hergebruikt kunnen worden. Met dat ijzer, aluminium, of nikkel kunnen weer nieuwe telefoons worden gemaakt. Het is daarom ons doel om zoveel mogelijk oude mobieltjes in te zamelen. Daarnaast zijn oude mobieltjes geld waard en kunnen wij als Case2go een goed doel als Stichting Opkikker steunen.

Waar in te leveren

Wil jij ook bijdragen aan het verminderen van die grote afvalberg in Nederland? Je kunt je oude mobieltje inleveren bij ons inzamelpunt op de Bolder 30 in Drachten. Ook is het mogelijk je oude mobieltje op te sturen. Wij zorgen dan dat deze ten goede komt aan Stichting Opkikker. Je kunt je oude mobieltje in een envelop doen en via brievenbuspost aan ons toezenden. De frankeerkosten zijn voor eigen rekening. Je kunt je oude mobieltje opsturen naar:

Case2go
t.a.v. Stichting Opkikker
De Bolder 30
9206AN  Drachten

Stichting Opkikker

Gezinnen met een ziek kind van kracht voorzien, door hen de ontspanning te bieden die zij op dat moment hard nodig hebben. Dit doet Stichting Opkikker door het organiseren van Opkikkerdagen en het ambassadeurschap. Stichting Opkikker helpt elk jaar zo’n 2000 gezinnen. Het is de passie die ervoor zorgt dat Stichting Opkikker een verschil kan maken in het leven van alle gezinnen in Nederland met een langdurig ziek kind.

Waarom deze actie?

Al 25 jaar houden ze bij Stichting Opkikker de eigen broek op zonder overheidssubsidie of steun van grote loterijen. Dat betekent dat Stichting Opkikker 100% afhankelijk is van donaties, sponsors en wervingsacties die door en voor ons worden georganiseerd.

Wil jij ook bijdragen aan het verminderen van die grote afvalberg en tegelijkertijd een goed doel steunen? De doelstelling voor 2021 is 100.000 telefoons! Help je ook mee?


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Gratis verzending
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »