Powered by Smartsupp Blogs - Creëer de perfecte ergonomische werkplek! - Case2go.nl
Menu
EUR
Creëer de perfecte ergonomische werkplek!

Creëer de perfecte ergonomische werkplek!

Door: Rianne Dijkstra Reacties: 0

Blijf jij ook meer thuiswerken? 

Door de Coronacrisis zijn veel bedrijven noodgedwongen overgestapt naar thuiswerken. Inmiddels is het bekend dat (gedeeltelijk) thuiswerken, ook na deze Coronatijd, zal blijven. Het is belangrijk dat jouw werkplek thuis ergonomisch goed is opgebouwd. Het assortiment van Case2go heeft verschillende producten die je kunt gebruiken om jouw werkplek zo ergonomisch mogelijk te maken!

Houding

Begin bij de basis: zorg dat je een comfortabele bureaustoel hebt. Verstel deze zodanig in hoogte dat je voeten plat op de grond staan en je je benen daarbij in een hoek van 90° hebt. Voor het bovenlichaam is het belangrijk dat je je boven armen recht langs je lichaam hebt. De ellebogen moeten daarbij ook een hoek van 90° hebben als je het toetsenbord gebruikt. Let dus op dat het bureau hiervoor op de juiste hoogte staat. 

Laptop standaard 

Gebruik je al een laptopstandaard? Het gebruik van een laptopstandaard draagt bij aan de houding van je lichaam. Door het gebruik van een laptopstandaard komt het scherm van je laptop hoger te staan. Dit zorgt er voor dat het scherm van de laptop op ooghoogte staat. De meeste laptopstandaards kun je in verschillende standen gebruiken. Ideaal én geschikt voor iedereen! Doordat het scherm van je laptop nu op ooghoogte staat merk je dat je minder last hebt van je nek en/of schouders. Bij het gebruik van een laptop standaard heeft je nek een rechte positie waardoor de nek- en rugspieren niet overbelast raken. 

Je vraagt je vast af: hoe moet ik het toetsenbord van mijn laptop nu gebruiken? Als je laptop op een laptopstandaard staat, wordt het typen op het toetsenbord van je laptop ietwat lastiger. Case2go raadt aan om een laptopstandaard te gebruiken in combinatie met een los toetsenbord!

Toetsenbord

Met een los toetsenbord zorg je ervoor dat je jouw werkplek zo ergonomisch mogelijk kunt inrichten. Het scherm van de laptop kun je door middel van de laptopstandaard op de gewenste hoogte, en op gewenste afstand van je ogen neerzetten. Het losse toetsenbord zet je op je bureau, precies op de plek hoe het voor jou het prettigst werkt. Case2go biedt verschillende typen toetsenborden aan, zodat er voor iedereen een geschikt toetsenbord tussen zit! 

Gaat jouw voorkeur naar een bluetooth toetsenbord? Of heb je geen bluetooth op jouw apparaat? Geen zorgen, Case2go heeft voor ieder wat wils; een toetsenbord met bluetooth of een toetenbord met een USB-stick. Het is ook mogelijk om een toetsenbord met muis combinatie te bestellen. 

Ergonomische muis

Heb jij na een werkdag last van je armgewrichten? Of wil je deze overbelasting voorkomen? Een ergonomische muis zorgt er voor dat de pols 'vrij' is en daarbij in een rustpositie staat. Een platte muis forceert je pols en ellenboog om een draai te maken. Door deze geforceerde houding kun je last krijgen van een 'muisarm'. Een muisarm ontstaat door overmatige lichte belasting. Aanhoudende spanning in de hand- en arm spieren resulteert in dichtgedrukte haarvaatjes. Klachten die daarbij voorkomen zijn licht tintelende, gevoelige en vermoeide nek, schouders, armen, handen of polsen¹.

Ergonomische muismat

Om er voor te zorgen dat je arm de best mogelijke steun krijgt, gebruik je een ergonomische muismat. Een ergonomische muismat bestaat uit een gedeelte muismat en een gelkussen. Het platte gedeelte is bedoeld om de muis op te gebruiken. Het gelkussen zit aan de onderkant van de muismat. Bij het gebruik van een ergonomische muismat kun je je pols laten rusten op het gelkussen. Je kunt je muis op deze manier vrij bewegen met je hand. Doordat de pols ondersteuning heeft, is de spanning in de armspieren minimaal. 

Waarom bij Case2go bestellen?

Bestel jouw ergonomische kantoorartikelen bij Case2go! Case2go biedt snelle levering en persoonlijke service. Bestel je op werkdagen voor 18:00 uur? Dan wordt jouw bestelling dezelfde dag nog verstuurd. Met een afleveradres in Nederland heb je de zending de volgende werkdag al in huis. Zo kun je dus heel snel jouw werkplek ergonomisch upgraden! Heb je een vraag over een product of kom je er niet helemaal uit? Neem dan contact op met onze klantenservice

 

¹ ASNR. (z.d.). Behandelingen. ASNR. https://www.ansr.nl/behandelingen/de-muisarm/algemene-informatie

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Gratis verzending
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »