Waarom je een autolader nodig hebt!

  • Geplaatst op
  • Door Mathijs
  • 0
Waarom je een autolader nodig hebt!


Iedereen heeft wel eens dat je in de ochtend in de auto stapt met een lege telefoon. Daarom is het bijna essentieel om een telefoonoplader in je auto te hebben. Dat is super handig! Dan hoef je nooit meer met een lege telefoon de weg op en kun je tijdens de reis je smartphone gebruiken. Bijvoorbeeld navigeren en muziek luisteren.

Smartphone en tablet opladen tijdens de vakantie

Tijdens een langere reis of bijvoorbeeld kampeervakantie is een lege batterij meer de standaard dan de uitzondering. Bij dit soort momenten is het vaak lastig om tijdig of überhaupt een fatsoenlijk oplaadpunt te vinden. Gelukkig is hier een oplossing voor! Een autolader. 

Een auto is de enige plek waar je op reis de telefoon kunt opladen. Dat betekent wel dat je voorzichtig moet zijn met het opladen van meerdere apparaten. Het kan namelijk zo zijn dat wanneer er s nachts er meerdere telefoons of tablets aan de oplader liggen, de accu van je auto leeg kan raken. Het is natuurlijk super vervelend wanneer je wakker wordt en je auto start niet.

 

Een lader voor in de auto hoort als eerst ingepakt te worden als je een lange reis maakt of op vakantie gaat. Heb je nog geen autolader? Bekijk het assortimentHoe werkt een autolader?

Om deze vraag te beantwoorden moet er onderscheid gemaakt worden tussen ‘nieuwe’ en ‘oudere’ auto’s.

 

Bij oudere auto’s vind je vaak een sigarettenaansteker en wordt gebruik van een 12 volt oplader. Zo oplader verandert je sigarettenaansteker naar een USB aansluiting en is geschikt voor diverse apparaten zoals een tablet, smartphone of e-reader. Bekijk voor deze laders ons complete aanbod.

 

Bij nieuwe auto’s vind je over het algemeen ook een 12 volt aansluiting en dan is de werkwijze hetzelfde als bij oude auto’s. Echter, het komt ook voor dat er in de nieuwe auto’s een direct USB aansluiting zit. In dit geval kun je gewoon een oplaadkabel gebruiken. Daarna kun je de telefoon of andere apparatuur verbinden met de USB aansluiting in de autolader.

Nog geen USB kabel bekijk het assortiment.

 

Een of meerdere usb

Er zijn ook USB adapters met meerdere USB poorten, met een extra USB poort kun je twee of meer apparaten tegelijkertijd opladen. Dat is heel handig als je met meerder mensen in de auto zit. En de oplaadsnelheid wordt er ook niet minder op het maakt namelijk niet uit of je twee of meerdere apparaten aan de USB lader hebt zitten. het enige nadeel hieraan is dat je wel met meerdere kabels in de auto zit.

 

Draadloos opladen

Een hele voordelige manier op je telefoon op te laden als je telefoon gebruikt wordt als navigatie is, om een draadloze oplader aan te schaffen. Die kan bevestigd worden aan het ventilatierooster, en met een adapter aangesloten worden aan de sigarettenaansteker of de 12v aansluiting. Bij een draadloze oplader plaats je de telefoon in de houder en wordt je telefoon vanzelf opgeladen. En als je de telefoon er weer uit haalt heb je geen kabeltje. Het is wel belangrijk dat je telefoon wel de functie heeft om draadloos te laden. Anders werkt het namelijk niet. Er zijn verschillende draadloze opladers, er zijn draadloze opladers met verstelbare klemmen. Die houden je telefoon vast zodat hij niet uit de houder valt. Er zijn ook draadloze opladers die doormiddel van een magneet je telefoon vasthoud. Dan heb je geen klemmen die je telefoon vasthoudt, alleen is er wel een kleine kans dat je telefoon bij een snelle verkeersdrempel van de magneet af valt.

 

Vind hier jouw draadloze oplader.

                                                             

 

Andere apparaten voor de autolader

Een autolader is super handig voor het opladen van je telefoon in de auto. Maar niet alleen voor je telefoon, hij werkt namelijk ook voor tablets, ipod, mp3 spelers eigenlijk alles met een USB aansluiting.  

 

Vind hier de juiste autolader voor jou.

 

Bij vragen over autoladers neem dan contact met ons op.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Bol.com Beslist.nl PostNL Paypal Afterpay Thuiswinkel Waarborg Trust Ecommerce Europe
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »